موسسه آموزشی نبض

انتخاب رشته کاملا تخصصی در

مرکز مشاوره مدثر (نبض)

مراحل و نکاتی که برای انتخاب رشته باید انجام داد

کلیه داوطلبان پس از مشاهده کارنامه اولیه آزمون سراسری در یک مهلت مشخص مقرر شده فرصت دارند به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند و انتخاب رشته کنکور سراسری را تکمیل کنند.

تمدید انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۲ برای افرادی که در زمان مناسب موفق به انتخاب رشته کنکور نشدند در نظر گرفته میشود. البته دقت داشته باشید که زمان تمدید انتخاب رشته کنکور هنوز معیین نشده است اما به محض اعلام از سوی سازمان سنجش در همین قسمت اطلاع رسانی خواهد شد.

انتخاب رشته کنکور سراسری از تاریخ ۱۷ الی ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ صورت میگیرد. این انتخاب رشته صرفا براساس رتبه و تراز داوطلبان صورت خواهد گرفت

انتخاب رشته کنکور سراسری یکی از حساس ترین و سرنوشت ساز ترین مراحل بعد از آزمون است. برای یک انتخاب رشته صحیح دقت به مواردی بسیار مهم است:

اولین مورد تحلیل صحیحی از کارنامه آزمون سراسری است. در صورتی که با توجه به رتبه و تراز به دست آمده تحلیل دقیقی از کارنامه صورت نگیرد ممکن است فرصت های بسیاری از دست داوطلب برود.

دومین مورد نحوه اولویت بندی رشته ها بعد از تحلیل کارنامه است. اینکه رشته ها بر اساس اول علاقه و سپس تحلیل کارنامه طبقه بندی شوند بسیار مهم است.

در این بخش به اهمیت چینش صحیح موارد اولویتی و تحلیلی در انتخاب رشته کنکور سراسری اشاره شده است.

بعد از اعلام نتاج اولیه آزمون سراسری و قرار گرفتن دفترچه انتخاب رشته افراد به مدت ۴ الی ۵ روز فرصت دارند مراحل انتخاب رشته آزمون سراسری را تکمیل کنند. البته بعد از این زمان سازمان سنجش مهلت را برای افرادی که از فرآیند انتخاب بازمانده اند تمدید خواهد کرد. مدت زمان تمدید با توجه به عوامل مختلف متفاوت است.

مهلت زمانی انتخاب رشته کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ از تاریخ ۱۷ ام لغایت ۲۲ ام مرداد ماه است. در این مدت داوطلبان باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور را به دقت مطالعه کنند. یکی از مهم ترین مراحل، فرآیند مطالعه دفترچه تا انتخاب رشته است. در این مرحله حتما باید انتخاب براساس کمک گرفتن از مراکز معتبر مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری و ارزیابی دقیق اهداف و قبولی رتبه های سال های قبل صورت گیرد.

راهنمای کلی انتخاب رشته در سایت سنجش

همانطور که گفته شد یکی از حساس ترین مراحل بعد از نتایج اولیه آزمون سراسری، انتخاب رشته کنکور با استفاده از سایت است. اگر در این مرحله دقت کافی به عمل اورده نشود خسارت آن یک انتخاب رشته نامناسب و به مراتب گذراندن یک دوره تحصیلی بالاجبار یا تغییر رشته تحصیلی و دلسردی از دانشگاه و شاید کار آینده است. در این بخش به طور مختصر مراحل انتخاب رشته کنکور سراسری را برای شما شرح میدهیم.

دقت کنید : فرآیند انتخاب رشته پروسه ای است که باید حتما با مشورت از متخصصین اگاه صورت بگیرد و شما به تنهایی و بدون تجربه قادر به تکمیل آن نخواهید بود.

مرحله اول

برای انتخاب رشته کنکور سراسری ابتدا وارد سایت سازمان سنجش میشوید.

از قسمت “سراسری” روی انتخاب رشته آزمون سراسری کلیک کنید.

مرحله دوم

در این قسمت وارد صفحه ای تحت عنوان “جدول زمانی و نکات مهم” خواهید شد. این صفحه اطلاعاتی درباره نکات مهم ازمون سراسری است. این صفحه را مطالعه کرده و روی ” تایید و ادامه – گام بعدی” در انتهای صفحه کلیک کنید.

مرحله سوم

در این مرحله از انتخاب رشته کنکور سراسری به صفحه ای ورود میکنید که حاوی سه روش مختلف برای ورود به پنل کاربری شماست. بسته به اطلاعات در دسترس از هریک از این روش ها میتوانید وارد پنل کاربری خود شوید.

مرحله چهارم

بعد از ورد به پنل کاربری  خود صفحه ای را میبینید که حاوی مشخصات  و اطلاعات فردی شماست. سپس معدل کتبی دیپلم و در صورت تغییر معدل جدید دیپلم، عنوان رشته تحصیلی متوسطه، کد سوابق تحصیلی دیپلم، عنوان رشته تحصیلی پیش دانشگاهی و کد سوابق تحصیلی پیش دانشگاهی است.

 بعد از تکمیل این مراحل با کلیک روی دکمه ” تایید و ادامه” به مرحله انتخاب رشته کنکور سراسری وارد میشوید. دقت داشته باشید برای یک انتخاب رشته اصولی مشورت با افراد مجرب و متخصص، انتخاب صحیح کد رشته ها و دقت در وارد کردن کدها بسیار بسیار مهم است.

همان طور که همگی تا حدودی میدانید هریک از سهمیه های مختلف امتیاز ویژه ای در کنکور سراسری دارد:

این سهمیه ها به شرح زیر است:

سهمیه آزادگان، سهمیه رزمندگان، خانواده های شهدا، و سهمیه مناطق محروم

مناطق محروم: این سهمیه در حدود ۴۰ درصد از ظرفیت دانشگاه های روزانه را به خود اختصاص میدهد. شهرهای ایلام، چهار محال بختیاری، سیستان بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، کهکیلویه بویر احمد، لرستان و هرمزگان شامل این موارد میشوند.

سهمیه رزمندگان، ایثارگران، و خانواده های شهدا: میزان این سهمیه چیزی در حدود ۲۵ درصد ظرفیت پذیرش رشته محل های ذکر شده دفترچه است. همسر و فرزنادن جانباز و شهدا و ایثارگر نیز مشمول این سهمیه خواهند بود.

این نکته مهم است که شما باید برای بهره مندی از سهمیه ایثارگر و جانباز و خانواده شهدا در حدود ۷۰ درصد از نمره گزینه آزاد را به دست اورده باشید.

بعد از اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری یک کارنامه بسیار کامل در اختیار داوطلبان قرار میگرد. این کارنامه حاوی اطلاعات بسیار دقیقی است:

✅ بخش اول شامل توصیه ها و تذکرات مهم است که پیشنهاد میشود قبل از انتخاب رشته کنکور سراسری حتما مطالعه شود.

✅ بخش دوم اطلاعات ثبت نامی و آزمونی.

✅ بخش سوم اعلام علاقمندی بر اساس تقاضانامه

✅ بخش چهارم وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره های مختلف هریک از گروه های آزمایشی

✅ بخش پنجم مشاهده سوابق تحصیلی

✅ بخش ششم نمره و تراز داوطلب در هر زیر گروه گروه های آزمایشی و رتبه کل در سهمیه و آخرین رتبه مجاز شده

✅ بخش هفتم نمرات خام امتحانی گروه آزمایشی

✅ بخش هشتم رتبه کل در سهمیه و اخرین رتبه مجاز شده در دوره های روزانه و نوبت دوم

✅ بخش نهم کد دسترسی مربوط به انتخاب رشته دانشگاه های آزاد

مشخصات داوطلب ثبت نامی، رتبه و تراز داوطلب، وضعیت مجازی و غیر مجازی در رشته مورد نظر در هر دوره، اطلاعات مربوط به گروهای آزمایشی و کد دسترسی مربوط به انتخاب رشته دانشگاه های آزاد برای داوطلبان این دانشگاه ها. جهت کسب اطلاعات بیشتر حتما به مقاله تحلیل کارنامه آزمون سراسری مراجعه کنید.